Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Οι ανήθικοι μιλούν για ηθική - Τα λάθη και τα σκάνδαλα του Γερμανού Υπ. Οικονομικών

Οι ανήθικοι μιλούν για ηθική - Τα λάθη και τα σκάνδαλα του Γερμανού Υπ. ΟικονομικώνΟ «ηθικολόγος» προτεστάντης Σόιμπλε θέλει να κουνάει από το αναπηρικό του καροτσάκι το δάκτυλο προς τους Ευρωπαίους ηγέτες και να μιλάει για ηθική και σωτηρία της ευρωζώνης , εννοώντας βέβαια για τη σωτηρία της Γερμανίας.

Μιλάει ο κ Σόιμπλε για ηθική, φοροδιαφυγή, και διαφθορά του πολιτικού συστήματος, ο άνθρωπος που προκάλεσε τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στη Γερμανία.
Το πρώτο σκάνδαλο το 1998 που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη ήταν η δωροδοκία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος από εμπόρους όπλων 6,1 εκατομμύριων μάρκα τα οποία είχαν κατατεθεί σε λογαριασμό στην Ελβετία, και ήταν επικεφαλής και υποψήφιος για την καγκελαρία αυτός ο κύριος. Στην εξεταστική επιτροπή της Γερμανικής Βουλής, το έπαιξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για αυτή τη δωροδοκία, και τα όσα γράφουν οι εφημερίδες είναι συκοφαντίες που θέλουν να τον πλήξουν πολιτικά οι αντίπαλοι του, δηλώνοντας ότι αυτός δεν ξέρει τίποτα ρίχνοντας τις ευθύνες στον οικονομικό διευθυντή, ο οποίος δεν άντεξε τις συκοφαντίες και την ανευθυνότητα του κυρίου Σόιμπλε και αυτοκτόνησε. Μετά από έρευνα της Βουλής βρέθηκε μια βαλίτσα γεμάτη με μάρκα στο γραφείου που του είχε δώσει ο έμπορος όπλων Κ. Σρέιμπερ, και δεν είχαν καταγραφεί στο κομματικό λογαριασμό. Μετά την αυτοκτονία του οικονομικού διευθυντή εμφανίζεται στη Βουλή και παραδέχεται ότι είπε ψέματα, ζητώντας συγνώμη!
Ο Σόιμπλε από το 1972 εκλέγεται βουλευτής και υπήρξε ο στενός συνεργάτης του καγκελάριου Χ. Κολ. Ήταν επίσης ο επικεφαλής στις διαδικασίες της Ένωσης των δυο Γερμανίων που είχαν προκύψει με την συνθήκη λήξης και ειρήνης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Όλη η Βιομηχανία και η οικονομική παραγωγή στην Ανατολική Γερμανία ανήκε στο κράτος. Με τη συμφωνία της ένωσης όλα τα περιουσιακά στοιχεία περνούσαν στα χέρια της Δυτικής Γερμανίας και δημιουργήθηκε ένα Ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας. (Κάτι σαν το δικό μας ΤΑΙΠΕΔ, για το οποίο επιμένει ο κύριος αυτός και θέλει να το αναλάβει η τράπεζα BfV και η έδρα να είναι και πάλι το Λουξεμβούργο) Ο κ. Σόιμπλε σε χρόνο ρεκόρ, σε συνεργασία με την τράπεζα BfV και τις μυστικές υπηρεσίες ξεπούλησαν όλα τα εργοστάσια και τα περιουσιακά στοιχεία σε ιδιώτες επιχειρηματίες συνεργάτες των ναζί.
Μετά από την έλεγχο της Γερμανικής Βουλής αποδείχθηκε ότι αυτή η διαδικασία του Ταμείου που δημιουργήθηκε για την αξιοποίηση της περιουσίας, έστησε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα καταστρέφοντας την οικονομία και την παραγωγή της Ανατολικής Γερμανίας. Το σκάνδαλο αυτό συγκλόνισε τη Γερμανική κοινή γνώμη αλλά δεν τιμωρήθηκε κανείς γιατί υπήρχε η γνωστή σε εμάς «Ασυλία» των μελών του Ταμείου, και ο κ. Σόιμπλε δεν ενοχλήθηκε ποτέ για αυτό το σκάνδαλο.
Ο κύριος αυτός προκειμένου να πετύχει τους στόχους του δεν τον ενδιαφέρει η κριτική, ούτε οι χαρακτηρισμοί, ούτε το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της ευρωζώνης, αυτό που θέλει είναι να επιβληθεί το Χιτλερικό Σχέδιο της ενωμένης Ευρώπης* που εκπόνησε ο υπουργός Εξωτερικών του Γ' Ράιχ φον Ρίμπεντροπ της 21 Μαρτίου 1943.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου