Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Jewish man turns to Jesus and explains why in a way you never ...







Ένας Εβραίος που εξομολογείται τις πνευματικές του ανησυχίες, αναφέρει ότι κάποτε είχε αρχίσει να διαβάζει την Παλαιά Διαθήκη και μετά ήρθε στα χέρια του και η Καινή Διαθήκη. Τότε ανακάλυψε με έκπληξη ότι και την Καινή Διαθήκη όπως και την Παλαιά την είχαν γράψει Εβραίοι. Μέχρι τότε ήξερε όπως του είχαν πει οι παππούδες του, ότι η Καινή Διαθήκη ήταν ένα βιβλίο που αναφερόταν στον διωγμό τον Εβραίων.
Επειδή τον είχαν συμβουλέψει να μην το θεωρεί ως αξιόλογο βιβλίο, αυτός από περιέργεια άρχισε να το μελετά. Τότε τον περίμενε μια καινούργια έκπληξη. Ενώ νόμιζε ότι θα διαβάσει περιγραφές από τους διωγμούς των Εβραίων, εκεί ανακάλυψε την ιστορία του Ιησού Χριστού. Τότε κατάλαβε πως τα όσα έλεγαν οι Εβραίοι για την Καινή Διαθήκη ήταν ψέματα και ότι το βιβλίο αυτό ήταν από Εβραίους που αναφερόταν στην ιστορία ενός Εβραίου του Ιησού Χριστού.
Αυτή είναι η γενεαλογία του Ιησού του Μεσσία, του Υιού του Δαβίδ, του γιου του Αβραάμ όπου και οι τρεις ήταν Εβραίοι. Ο ίδιος ήταν σοκαρισμένος όταν κατάλαβε ότι ο Ιησούς ήταν ένας Εβραίος άντρας, που γεννήθηκε σε ένα εβραϊκό χωριό σε μια εβραϊκή χώρα, εισήλθε σε μια εβραϊκή συναγωγή και ανακοίνωσε ότι αυτός ήταν ο Μεσσίας. Όσο περισσότερο διάβαζε για τον Ιησού, τόσο περισσότερο ελκυόταν από Αυτόν.
Το ομορφότερο πράγμα μέσα στη Βίβλο για εκείνον, ήταν ότι κατάλαβε πως ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας. Δεν ήταν αποστάτης των ανθρώπων όπως υποστήρηζαν οι Εβραίοι, λέει ,αλλά ο ΕΝΑΣ προφητευμένος μέσα στη Βίβλο.
Το κεφάλαιο 53 του Ησαΐα είναι εκπληκτικό. Αν κάποιος διάβαζε μόνο του αυτό το κεφάλαιο χωρίς τη Βίβλο, θα συνειδητοποιούσε πως αυτή είναι η Βίβλος, αυτός είναι ο Χριστός. Και όταν, λέει, συνειδητοποιήσεις πως υπάρχει μέσα στη Βίβλο μας, την Εβραϊκή Βίβλο θα νοιώσεις εκπληκτικά.
ΗΣΑΪΑΣ 53
Ησ. 53,1    Κυριε, ποιός επίστευσεν εις αυτά, που ημείς ηκούσαμεν από σε και εκηρύξαμεν στους ανθρώπους; Η δύναμις του Κυρίου εις ποίον εφανερώθη και έγινεν πιστευτή και παραδεκτή;
Ύστερα, αφηγείται ότι όταν έγινε χριστιανός δεν τόλμησε να το πει στον πατέρα του γιατί τ’οτε υπήρχαν πολλές αιρέσεις γκουρού, και διάφορες άλλες . Όταν όμως του το είπα, λέει ο ίδιος, ήταν λίγο σκεπτικός άρχισε και αυτός να διαβάζει την Καινη Διαθήκη για τον Χριστό.
Πήγαν λοιπόν με τον πατέρα του σε μια διάλεξη στην Νέα Υόρκη όπου ο ομιλητής κάποια στιγμή ρωτάει ποιός είναι Εβραίος στην αίθουσα και πιστεύει στον Ιησού να σηκώσει το χέρι του ψιλά. Αυθόρμητα, λέει, σήκωσα το χέρι και διαπίστωσα ότι και ο πατέρας μου το έκανε την ίδια στιγμή. Και συγκινήθηκε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου