Οι Δανειστές ζητούν ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ:
2) Ομαδικές απολύσεις ....
3) Μειώσεις μισθών και συντάξεων όπου θα περιλαμβάνονται στα νομοθετημένα μέτρα του δημοσιονομικού κόφτη δαπανών για μετά το 2018.
4) Το ΔΝΤ επιμένει ΑΠΟΛΥΤΑ για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ενώ η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι δανειστές φαίνεται ότι συζήτησαν στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 2,5% με συνολικά 1,8 δισεκ. μέτρα άμεσα και 1,8 δισεκ μέτρα για μετά το 2018. Το ΔΝΤ ζητάει 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα δηλαδή μέτρα 6,2 δισεκ. ευρώ με 7 δισεκ. με στόχο αποπληρωμές υποχρεώσεων προς ιδιώτες.
5) Το ΔΝΤ ζητάει μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τα οποία θα πρέπει τώρα να συμφωνηθούν αλλά μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν δέχεται η Γερμανία.
6) Η Γερμανία επιμένει για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα.
7) Η ΕΚΤ για να εξετάσει το αίτημα ένταξης των ελληνικών ομολόγων σε ποσοτική χαλάρωση ζητάει -Ολοκληρωμένη αξιολόγηση και εγγυήσεις ότι και οι επόμενες αξιολογήσεις δεν θα καρκινοβατούν -Μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος όχι όμως με την πολιτική λογική της υποσχετικής αλλά της τελικής συμφωνίας Έναντι όλων αυτών η Ελλάδα θα μπορούσε να δεχθεί 6.000 ευρώ αφορολόγητο από 8.600 που ξεκίνησε… ωστόσο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην νομοθέτηση των μέτρων.Γερμανία και ΔΝΤ ζητούν νομοθέτηση προκαταβολική.
Ποια είναι οι εναλλακτικές ώστε να κλείσει η δεύτερη ελληνική αξιολόγηση; Στις 20 Φεβρουαρίου δεν μπορεί να κλείσει η δεύτερη ελληνική αξιολόγηση. Με βάση ενδείξεις ο στόχος της συμφωνίας μετατίθεται είτε για έκτακτο Eurogroup 10 Μαρτίου ή στις 20 Μαρτίου στο τακτικό Eurogroup στο πολύ αισιόδοξο σενάριο. Οι επιλογές που υπάρχουν??
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου