Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

-Στις χρεώσεις για τα "νησιά" συμπεριλαμβάνεται το ρεύμα που καταναλώνεται στα hot spot προσφύγων και μεταναστών. Κι εμείς νομίζαμε ότι πληρώνεται από κονδύλια της Ε.Ε και των ΜΚΟ... -Η εισφορά των 3 ευρώ ("μόνο"-Παππάς) για την ΕΡΤ, έγινε 6 ευρώ χωρίς να μας ενημερώσει κανείς.

Πώς μας καταληστεύει το κράτος μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Μένω εντελώς μόνος μου. Οκ, μαζί με τον γάτο μου.

Λόγω χαρακτήρα και ευαισθησίας στα περιβαλλοντικά θέματα, προσπαθώ από μικρός να μη χρησιμοποιώ παρά μόνο την -απολύτως- απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια στην καθημερινότητά μου.
Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, εδώ και περίπου έναν χρόνο, φρόντισα και εγκατέστησα έναν καλό Ηλιακό Θερμοσίφωνα στο διαμέρισμά μου.

Μόλις έλαβα τον λογαριασμό της ΔΕΗ στα...259,05€.
Λογαριασμό για τον οποίο είχα ήδη πληρώσει -έναντι- το ποσό των 89,23€...
Δηλαδή Γενικό Σύνολο: 348,28€. 

Ιδιαίτερα φουσκωμένος λογαριασμός για ένα μόλις άτομο (και έναν γάτο) αλλά... χειμώνας είναι...κρίση έχουμε...μνημόνια έχουμε...ενεργειακά (πολύ) κακές κτιριακές κατασκευές έχουμε...ΚΛΕΦΤΕΣ είναι...
Υπάρχει μια κάποια -λέμε τώρα- λογική στο ποσό.
Η λογική αυτή όμως σταματάει, όταν η τρέλα και κυρίως η απατεωνιά, αρχίζει να τρίβεται ανερυθρίαστα στα μούτρα μας: 


ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ 72,03€
ΥΚΩ [Νησιά / Κοινωνικό Τιμολόγιο / Πολύτεκνοι κ.λπ.] 98,88€
ΕΤΜΕΑΡ (;) -Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας- 61,61€
Λοιπές Χρεώσεις ( ;!) 0,64€
Διάφορα (!!!) ΕΦΚ / Ειδικό Τέλος 5% κ.λπ. 7,66€
ΦΠΑ (Όλα τα παραπάνω δηλαδή ΔΕΝ είναι φόροι;) 53,10€
Χρεώσεις Δήμου 55,14€
και τέλος ΕΡΤ (μην ξεχάσουμε & τα παιδιά εκεί με την αντικειμενική τους ενημέρωση) 6,12€.
 
Τελικό ποσό το οποίο πρέπει να πληρώσω –άμεσα και μέσα σε 5 ημέρες και επιπλέον των 89,23€ που έχω πληρώσει ήδη : 525,00€. 


Το σύνολο των παραπάνω -εκτός δηλαδή από την κατανάλωση ρεύματος- σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του Δυτικού Κόσμου, εξυπηρετείται από τους Άμεσους (σ.σ. Τεράστιους στην Ελλάδα) φόρους τους οποίους πληρώνουν οι πολίτες στην Εφορία
Εδώ, όλες αυτές οι έξτρα χρεώσεις αποτελούν τα εγχώρια «κερατιάτικα» ώστε να συντηρεί ο κάθε καταναλωτής το υπέρογκο Δημόσιο. 

Σκέφτομαι ότι θα δει κάποιος «κακός ξένος» τον Λογαριασμό της ΔΕΗ στην Ελλάδα, στον οποίο αναγράφονται λέξεις και φράσεις όπως...«Λοιπές Χρεώσεις» ή «κ.λπ.» (2 φορές), «Διάφορα», «ΦΠΑ» (σε λογαριασμό..!) και «ΕΡΤ», και θα πιάσει τα κλάματα από τα…γέλια!

Όχι, κάποιοι από εμάς δεν θα πάμε πουθενά αυτό το Τριήμερο, διότι έχουμε να συντηρήσουμε το Ελληνικό αχόρταγο κράτος.
Να ευχηθώ λοιπόν καλή ξεκούραση στους Δημόσιους υπαλλήλους, όσους πληρώνονται από ΕΜΑΣ μέσω ΔΕΗ, οι οποίοι φυσικά έχουν κλειδαμπαρώσει τις Υπηρεσίες τους από την Παρασκευή (λίγο νωρίς το μεσημεράκι).




σημείωση eyedoll:
-Στις χρεώσεις για τα "νησιά" συμπεριλαμβάνεται το ρεύμα που καταναλώνεται στα hot spot προσφύγων και μεταναστών. Κι εμείς νομίζαμε ότι πληρώνεται από κονδύλια της Ε.Ε και των ΜΚΟ...
-Η εισφορά των 3 ευρώ ("μόνο"-Νίκος Παππάς) για την ΕΡΤ, έγινε 6 ευρώ χωρίς να μας ενημερώσει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου